Transformatiespel
Transformatiespel

Het Transformatiespel ziet eruit als een gewoon gezelschapsspel met speelbord, pionnen, kaartjes en dobbelsteen. Maar het is veel meer dan dat! Het is een plezierig, krachtig en diepgaand middel om stil te staan bij je eigen levensspel en stappen te zetten tot verandering.

Aan de hand van een voor jou actueel thema of belangrijke vraag doorloop je in het klein de reis van de ziel. Onderweg doe je veel inzichten op over je zelf, je wordt je bewust van je kwaliteiten, valkuilen en pijn.

Je doet dat onder begeleiding in een kleine groep (2-4 deelnemers).

Het transformatiespel spelen.

Eerst formuleert elke speler een speldoel. Bijvoorbeeld: hoe bereik ik balans tussen werk en privé, wat houdt mij tegen om meer te genieten van het leven, hoe los ik het conflict met mijn collega op, hoe kan ik omgaan met mijn gevoel van machteloosheid.

Vervolgens ga je op het spelbord een wandeling op je eigen levenspad maken waarbij je van alles meemaakt: geluk en verdriet, gebruik van vrije wil of intuïtie, verwerken van pijn, omgaan met belemmeringen, ontdekken van kwaliteiten enz. Dit alles in de vorm van diverse kaartjes. Deze kaartjes verhelderen, moedigen aan, confronteren, alles in relatie tot het speldoel van iedere speler.

Je doorloopt in het spel vier bewustzijnsniveau’s, om te beginnen het fysieke niveau, waar het onder meer gaat over concrete zaken als wonen, werken, geld, gezondheid. Daarna wordt achtereenvolgens op het emotionele, het mentale en het spirituele niveau gespeeld. Bij dat laatste gaat het o.a. over liefde en compassie, dienstbaarheid, vergeving en bezieling.

Je onderzoekt dus jouw persoonlijke levensvraag en deelt tegelijkertijd met de andere deelnemers de uitkomsten. Door die voortdurende communicatie over en weer wordt ieders spelvraag van vele kanten belicht. Bovendien kun je in contact met je medespelers al direct je nieuwe inzichten toepassen en ervaren wat wel en niet werkt. Dit maakt het spel heel effectief.


Mijn rol is begeleidend: ik zorg voor een veilige en respectvolle omgeving, help je je speldoel te formuleren, stel verhelderende vragen en zorg dat het spel goed verloopt.

ik heb zelf het spel (sinds 1990) vaak gespeeld met steeds verrassende en inspirerende uitkomsten.

Lieve groet Rene

Datums van de workshops:
- geen datums gevonden -
(u bent op dit moment niet ingelogd. Indien u bent ingelogd kan het zijn dat u meer workshops te zien krijgt.)Reacties
Heeft u deze cursus gevolg kunt u hieronder een reactie geven over hoe u het ervaren heeft
Laat een reactie achter
Home
inloggen | kalender | foto's
WORKSHOPS
';
';
×